Boss Ross meets Pieter Claus

Wanneer: Zaterdag 23 september 2017 (20u30)
Bezetting: Guido Ros (piano), Danny Verleyen (tenorsax), Jan Ghijselen (gitaar), Arnold De Schepper (bas) en Arne De Schepper (drums) & Pieter Claus (vibrafoon).

Inkom: 12 € (niet-leden),10 € (leden), 5 € (-25 jaar)
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)
 

 

Het nieuwe concertseizoen wordt traditiegetrouw op gang getoeterd met het bebop huisorkest van de Lokerse Jazzklub,  Boss Ross. Dat het meteen het eerste officiële optreden in de nieuwe clublocatie is al minder traditioneel. Het  feit dat ze een vibrafonist als gast konden strikken maakt het helemaal uniek. Het is namelijk de eerste maal dat Boss Ross een gast op dit instrument uitnodigt. Pieter Claus is dan ook een klepper die van vele markten thuis is.

Boss Ross werd opgericht in 1992 door drie musici uit dat andere huisorkest, The N.O. Train Jazzband, met het idee meer swingnummers te spelen. Snel evolueerde de groep naar het postbop-repertoire.... Momenteel staan vooral nummers van o.a. Kenny Burrell, Charlie Parker, Dizzy Gillespie, Antonio Carlos Jobim, Horace Silver en Herbie Hancock op hun setlist. Boss Ross heeft een lange traditie als het op special guests aankomt. Drie jaar terug openden ze het seizoen met vier extra blazers n.a.v. hun 20-jarig bestaan. Het werd een stevig muzikaal feestje. Vorig jaar speelde Richard Rousselet tijdens het openingsconcert van het seizoen mee. Phil Abraham, Hans Van Oost, Nico Schepers , Marie-Anne Standaert, Phil Abraham en Andy Declerck zijn een aantal van de vele gasten met wie ze reeds samenspeelden.

Vibrafonist Pieter Claus ging naar het conservatorium in Gent voor een klassieke opleiding. Daarna trok hij naar Brussel waar hij lessen volgde bij o.a. Guy Cabay en Richard Rousselet. Tijdens zijn klassieke opleiding raakte hij geboeid door Bela Bartok en Igor Stravinsky die vaak een leidende rol gaven aan percussie. Frank Zappa, in wiens muziek marimba en vibrafoon een prominente rol spelen, werd een muzikale held van Claus. In het jazzmilieu ontmoette hij de juiste mensen om zijn  zwaar aan Zappa refererende muziek te spelen. Zijn liefde voor het post bop repertoire heeft ook hij tijdens zijn Zappiaanse omzwervingen nooit verloren. Een ideale gast dus voor Boss Ross, wiens sound geknipt lijkt om een vibrafoon in te integreren. Pieter Claus leidt een eigen 4-tet en de groep  Sinister Sister, waar Michel Hadzigeorgou de honneurs op electrische bas waarneemt.