Chris Joris 65th Birthday Band feat. Eric Person & Naima Joris

Wanneer: Zaterdag 25 november 2017 (20u30)
Bezetting: Chris Joris (drums, percussie,...), Eric Person (sax), Naima Joris (zang), Free Desmyter (piano), Lara Rosseel (bas)

Inkom: 12 € (niet-leden),10 € (leden), 5 € (-25 jaar)
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)
 

 

Chris Joris koppelt een hart voor wereldmuziek aan zijn drive om jazz te kunnen spelen op de meest diverse percussie-instrumenten en drums.  Om zijn 65ste verjaardag te vieren stelde hij een groep samen waarmee hij terugblikt maar ook vooruit kijkt.

De Amerikaanse saxofonist Eric Person, een vriend van vele jaren, komt over vanuit New York en met Naima heeft de Birthday Band een sterke zangeres en podiumpersoonlijkheid in de rangen. Jazz, wereldmuziek,Joni Mitchell , pre-war blues en nog veel meer. .. met Chris Joris... 65th Birthday Band wordt er met vanzelfsprekend gemak geput uit een rijk muzikaal arsenaal.

Deze groep is eigenlijk een samensmelting van verschillende groepen. Naima maakt deel uit van de HOME band, het huisorkest, waarmee Chris Joris en muzikaal nageslacht vorig najaar een sterke cd uitbrachten op WERF records. Naima Joris is ook bekend van de populaire Isbells. Ze zong een duet met Raymond Van het Groenewoud voor de Radio 1 sessies .

Saxofonist Eric Person  kennen we o.a. van het World Saxophone Quartet, Dave Holland en  Ronald Shannon Jackson. Hij is een muzikale vriend van Joris. Voor de Europese versie van zijn Meta-Four Band schakelt Person Chris Joris in als percussionist en Free  Desmyter  als pianist. Die laatste speelde samen met o.a. Baba Sissoko, John Ruocco. Desmyter  is ook actief bij de Chris Joris Experience, een band waarbij Joris kans geeft aan jong binnenlands talent. Een traditie die hij met deze Birthday Band respecteert door de jonge bassiste Lara Rosseel uit te nodigen.

Chris Joris begon zijn muzikale carrière in de jaren 70. Hij speelde free met o.a. Paul Van Gysegem. Samen met Patrick De Groote brachten ze onlangs een mooie cd uit, zoveel jaren na hun eerste ontmoeting.  Eind jaren 70 werkte Chris Joris samen met Johnny Mbizo Dyani en Cheikh Tidiane Fall.  Chris Joris trok regelmatig op met Mal Waldron en speelt naast jazz ook wereldmuziek.  In de Chris Joris Experience geeft hij kans aan jong talent van eigen bodem. Hij speelde samen met de fenomenale tubaspeler Bob Steward in verschillende projecten. Chris Joris is ook een heel degelijk pianist. Ondanks zijn 65 lentes, speelt Joris nog steeds met de bevlogenheid van een jongeling.