Boss Ross meets Bart Defoort

Wanneer: Zaterdag 28 september 2019 (20u30)
Bezetting: Guido Ros (piano), Danny Verleyen (tenorsax), Jan Ghijselen (gitaar), Arnold De Schepper (bas) en Arne De Schepper (drums) & Bart Defoort (sax).

Inkom: 14 € (niet-leden),12 € (leden), 5 € (-25 jaar)
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)
 

Zoals ieder jaar staat eind september het huisorkest Boss Ross op het podium van de Lokerse Jazzklub, samen met een speciale gast. Deze keer wisten ze tenorsaxofonist Bart Defoort te strikken. Boss Ross maakte van de gelegenheid gebruik om het repertoire te vernieuwen. Het belooft een fijne avond te worden, vol postbop en aanverwanten en met één van de betere Belgische tenoristen als gast.

Bart Defoort is van bij de oprichting lid van het Brussels Jazz Orchestra. Defoort maakte eind de jaren 80 deel uit van de Simpletones en speelde bij KD’s Basement Party van broer Kris. Hij musiceerde in de eerste versie van Octurn, dook op aan de zijde van Fred Van Hove en speelde regelmatig met Diederik Wissels, Erik Vermeulen en Bart De Nolf. Ondertussen bracht Defoort 3 uitstekende cd’s uit op het WERF label met o.a. de Amerikaanse drummer Gene Calderazzo en de Italiaanse tenorist Emanuele Cisi. Hij speelt regelmatig met Jos Machtel en Mathias De Waele en de Braziliaanse gitarist Victor Da Costa. Bart Defoort is een tenorist in de grote traditie van de jazz.

Boss Ross werd opgericht in 1992 door drie musici uit dat andere huisorkest, The N.O. Train Jazzband, met het idee meer swingnummers te spelen. Snel evolueerde de groep naar het postbop-repertoire. Momenteel staan nummers van o.a. Toots Thielemans, Dizzy Gillespie, Antonio Carlos Jobim, Horace Silver, Philip Catherine en Herbie Hancock op hun setlist. Boss Ross heeft een lange traditie als het op special guests aankomt. Soms nodigen ze twee gasten uit, zoals vorig jaar toen Richard Rousselet en Andy Declerck hen vervoegden. Voor hun twintigjarig jubileum werd het orkest omgetoverd in Boss Ross de Luxe met maar liefst vier gasten maar meestal houden ze het op één gast, waarbij telkens gegaan wordt voor een professionele surplus. Marie-Anne Standaert, Hans Van Oost, Nico Schepens en Phil Abraham zijn maar enkele van de muzikanten die het orkest inviteerde.