Lawen Stark & His Band

Wanneer: Vrijdag 02 februari 2018 (20u30)
Bezetting: Lawen Stark (zang, gitaar), Arne Demets (gitaar), Bernd Coene (drum), Johan Ruyters (sax), Pieter Van Stichel (bas)

Inkom: 12 € (niet-leden),10 € (leden), 5 € (-25 jaar)
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

 

 

Het eerste weekend van februari  opent de Lokerse jazzklub zijn deuren voor groepen die slechts zijdelings iets met jazz te maken hebben. Een gevarieerd muzikaal weekend dus. Op vrijdag staat Lawen Stark & His Band op het programma. Blues met een dosis swing, een geut early rhytm&blues en een snuif early rock&roll. Je waant je zo in een juke joint ergens ten velde in Amerika in de jaren vijftig. En een  juke joint laat zich omschrijven als ‘an informal establishment featuring music, dancing, gambling, and drinking’. Waag alvast een gok welke activiteit in de Lokerse Jazzklub niet zal plaatsvinden.

Zanger/gitarist Lawen Stark is een sterke podiumpersoonlijkheid. Met The Slide Boppers speelde hij rockabilly maar met deze groep komt de nadruk veel meer op de blues en rhyhm&blues te liggen. De inbreng van gitarist Arne Demets zal hier niet vreemd aan zijn. Demets trad een aantal jaren geleden reeds op in de club met The Blues Vision, een stel jonge hongerige blueswolven waar ook drummer Bernd Coene deel van uitmaakt. Saxofonist Johan Ruyters speelt ook bij de speedsurfers van Speedball Jr en bassist Pieter Van Stichel verdiende zijn sporen o.a. bij  de Louisiana roots band The Big Bayou Bandits. 

Indien je houdt van Howlin 'Wolf, Lonnie Johnson, BB King, T-Bone Walker, Big Bill Broonzy, Bessie Smith, Arthur Crudup, Smiley Lewis, Clarence Gatemouth Brown en Little Richard, dan val je ongetwijfeld ook voor het broeierig muzikale brouwsel dat Lawen Stark & His Band produceren.