Boss Ross meets Richard Rousselet

Wanneer: Zaterdag 15 september 2018 (20u30)
Bezetting: Guido Ros (piano), Danny Verleyen (tenorsax), Jan Ghijselen (gitaar), Arnold De Schepper (bas) en Arne De Schepper (drums) & Richard Rousselet (trompet)

Inkom: 12 € (niet-leden),10 € (leden), 5 € (-25 jaar)
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

 

Het nieuwe concertseizoen start traditiegetrouw met het bebop huisorkest van de Lokerse Jazzklub, Boss Ross. Voor die gelegenheid nodigen ze een icoon uit de Belgische jazz uit: Richard Rousselet. Meteen is een spetterende aanvang van een veelbelovend nieuw concertseizoen gegarandeerd.

Boss Ross werd opgericht in 1992 door drie musici uit dat andere huisorkest, The N.O. Train Jazzband, met het idee meer swingnummers te spelen. Snel evolueerde de groep naar het postbop-repertoire. Momenteel staan vooral nummers van o.a. Kenny Burrell, Charlie Parker, Dizzy Gillespie, Antonio Carlos Jobim, Horace Silver en Herbie Hancock op hun setlist. Boss Ross heeft een lange traditie als het op special guests aankomt. Drie jaar terug openden ze het seizoen met vier extra blazers n.a.v. hun 20-jarig bestaan. Het werd een stevig muzikaal feestje. Phil Abraham, Hans Van Oost, Nico Schepers , Marie-Anne Standaert, Phil Abraham en Andy Declerck zijn een aantal van de vele gasten met wie ze reeds samenspeelden.

Richard Rousselet stond al menigmaal op het podium van de Lokerse Jazzklub. Hij is dan ook een man met een hart voor kleine clubs. Richard Rousselet is een monument in de Belgische jazz. Als één van de eersten speelde hij moderne jazz en was actief in groepen als Placebo van Marc Moulin. Hij stond ook op het podium naast o.a. Clark Terry, Johnny Griffin en Benny Bailey. Met eigen groepen bracht Rousselet een ode aan zijn muzikale helden als Duke Ellington, Miles Davis, Gerry Mulligan en Horace Silver. Hij leidt nog steeds zijn West Music Club, een bigband waarin een aantal veteranen zij aan zij spelen met jong talent. Zijn hard hitting bop quintet met trompettiste Marie-Anne Standaert mee in de frontlinie, blies hij onlangs nieuw leven in. Richard Rousselet was ook één van de eerste muzikanten die les gaven aan het Brusselse conservatorium. De jaren lijken geen vat te hebben op Richard Rousselet, regelmatig meespelen met jong talent houdt hem dan ook jong.