Jan de Bruijn Group

Wanneer: Zaterdag 13 oktober 2018 (20u30)
Bezetting: Pieter van Bogaert (hammond/piano), Pieter Doms (drums), Carlo Vanbelleghem (bas) Jan de Bruijn (gitaar/zang)

Inkom: 12 € (niet-leden),10 € (leden), 5 € (-25 jaar)
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

 

Jan De Bruijn speelt al meer dan 35 jaar muziek recht uit het hoofd en het hart. Reeds van in zijn beginjaren met de legendarische rhythm & blues band The Crew laat hij zijn muziek niet in een hokje opsluiten. Blues, jazz, singer-songwriters… hij integreert het allemaal complexloos in muziek met een eigen geluid. Als geen ander heeft hij zich tot een podiumkunstenaar ontwikkeld die verschillende kwaliteiten herbergt: een karaktervolle stem, degelijk gitaarspel en de nodige dosis podiumprésence.

Begin de jaren 80 vormde zanger/gitarist Jan De Bruijn, samen met zijn zus Ann, de spil van The Crew. Ze scheerden hoge toppen en stonden op de podia van vele internationale bluesfestivals (Peer, Ospel, Poitiers…). The Crew kreeg lovende kritieken, maakten 2 LP’s en stopten eind de jaren 80 op hun hoogtepunt. De Bruijn startte daarna een eigen band, die tegen de rock aanleunde maar keerde in de jaren 90 terug naar de rhythm & blues met The Gonnabee’z. Met Double Brown stond hij opnieuw op podium met zangeres Ann De Bruijn. Jan De Bruijn zijn pad kruiste dit van illustre blueshelden als Johnny Copeland, Calvin Owens, Jerry McCain, Eddie C. Campbell. Eveneens musiceerde hij samen met Jo Lemaire, Kaz Lux, Oscar Benton,  Raymond v/h Groenewoud, Stef Bos en vele anderen.

Pieter van Bogaert speelt hammond orgel en toetsen. Hij was lid van The Crew en is sindsdien veel te horen en te zien aan de zijn van Jan De Bruijn. Pieter van Bogaert speelde samen met Calvin Owens, Johnny Copeland en Double Brown. Met The Blue Angels brengt hij blues en gospel. Pieter van Bogaert maakte meer dan 5 jaar deel uit van de vaste begeleidingsband van Raymond van het Groenewoud. Zeg dus nooit zomaar sideman tegen Pieter van Bogaert…

Bassist Carlo Van Belleghem (Roland, Red Zebra,…) en drummer Pieter Doms (Bart Buls, Guy Swinnen,…) zijn ervaren rotten die in het clubcircuit, op festivals en in de studio’s hun sporen verdienden. Hun veelzijdigheid en evidente muzikale bagage is net wat De Bruijn nodig heeft in zijn wendbare band waarmee hij diverse muzikale bronnen aanboort.

De groep rond Jan De Bruijn komt in de Lokerse Jazzklub hun cd ‘Bittersweet’ voorstellen.