Mazzle

Wanneer: Zaterdag 23 februari 2019 (20u30)
Bezetting: Koen Nys (sax), Bram Weijters (keyboards), Lionel Beuvens (drums)

Inkom: 12  € (niet-leden),10 € (leden), 5 € (-25 jaar)
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

 

Met Mazzle komen drie muzikanten naar de Lokerse Jazzklub om het klassieke orgeltrio een update te geven. Het orgel wordt ingeruild voor de Wurlitzer en de sax en drums klinken hedendaags. In navolging van de Elastic Band van Joshua Redman laat Mazzle een nieuw geluid horen met speelse melodieën, jazzy harmonieën en een groovy ritme. Op het repertoire staan eigen nummers en oude en nieuwe standards van o.a. Wayne Shorter en Thom Yorke van Radiohead. Mazzle stelt met dit concert hun cd ‘Genetic Modified Art’ voor, een tittel die muziek aardig omschrijft.

De multi-saxofonist Koen Nys studeerde als jonge twintiger aan de Antwerpse Jazz Studio. Nadien ontpopte hij zich als een ware globetrotter die achtereenvolgens in het Canadese Montreal, in Tokio en in New York resideerde. Momenteel geeft hij les aan diverse academies en speelt hij onder andere met het Muze Jazz Orchestra (onder leiding van Lieven Cambre), het KollecTive (onder leiding van Gunther Valckenier) en met zijn eigen Koen Nys Quintet waarmee hij enkele jaren geleden de CD ‘Turtle Music’ heeft uitgebracht op het WERF label.

Bram Weijters neemt de Wurlitzer en de Moog bassynthesizer voor zijn rekening. Het kan niet altijd piano zijn... Met de Amerikaan Chad McCullough heeft hij een uitstekend internationaal 4-tet en speelt hij ook in duo. In zijn Belgisch 4-tet speelt Carlo Nardozza mee. Weijters neemt de pianohonneurs waar in het trio van Marie-Anne Standaert en de groep van de Spaanse gitarist Alber Vila. Bij Zygomatik van Piet Verbist en Rackham van Toine Thys zorgt zijn Wurlitzer voor een broeierige groove. Sinds vorig jaar mag hij zich ook de toetsenist van Raymond Van het Groenewoud noemen.

Lionel Beuvens startte op jonge leeftijd met de drums. Toen hij 12 was, kreeg hij les op de academie waar hij werd ingewijd in de jazzmuziek door Antoine Cirri en Nathalie Loriers. Hij nam deel aan verscheidene zomerstages waar hij het geluk had Billy Hart te ontmoeten. In 2004 behaalde hij het meesterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en trok zowel naar het Lemmensinstituut bij Dré Pallemaerts en Pierre Van Dormael als naar het Conservatorium in Den Haag bij Eric Ineke. Hij maakt deel uit van verscheidene groepen: Fabrice Alleman 4-tet , Peter Hertmans 4-tet, Frank Vaganée trio, Erik Bogaert Kvartett. Tevens vormde hij zijn eigen internationale groep met Franse en Finse inbreng (Brice Soniano en Kalevi Louhivuori). Hij musiceerde met Chris Joris en Eric Person.