Gorilla Mask

Wanneer: Zaterdag 20 april 2019 (20u30)
Bezetting: Peter Van Huffel (altsax), Roland Fidezius (elektrische bas, effecten), Rudi Fischerlehner (drums).

Inkom: 15 € (niet-leden),13 € (leden), 5 € (-25 jaar)
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

Met de steun van Biznis Hotel Lokeren

 

Explosieve improvisaties, zinderende grooves, jammerende melodieën en hamerende ritmes: dit is wat de drie heren van Gorilla Mask in petto hebben. Met de energie en het geluid van een rockensemble brengt dit powertrio jazz en improvisatiemuziek naar contreien waar het nooit verwacht werd. Frontman is de Canadese expat met Belgische wortels Peter Van Huffel. Gorilla Mask bracht 2 cd’s uit bij Clean Feed, het jazzlabel dat garant staat voor boeiende kwaliteit. Een derde cd op hetzelfde label is onderweg.

Altsaxofonist Peter Van Huffel werd geboren in Canada als de zoon van een Belgische geëmigreerde vader (uit Sint Niklaas of all places…). Hij speelt veel in zijn thuisbasis Toronto en trekt in 2002 naar New York. Na zes jaar ruilt hij die stad in voor Berlijn, die andere culturele smeltkroes. Hij studeerde bij Tony Malaby en speelde samen met Chris Potter, Danny McCasslin, Dave Binney en Clarence Penn. In Berlijn zette Van Huffel Gorilla Mask op poten en leidt hij een octet . In Hufflignon speelt hij samen met de Belgische Sophie Tassignon, eveneens zijn levenspartner. In House Of Mirrors kan hij zijn liefde voor kamerjazz kwijt. In het spel van Peter Van Huffel zijn invloeden te merken van Albert Ayler, John Coltrane en John Zorn.

De Duitser Roland Fidezius speelt zowel contrabas als elektrische bas. Gezien de aard van de groep houdt hij het bij Gorilla Mask meestal bij de elektrische bas. In zijn eigen trio Odd Shot houdt hij als bassist een trompettist en saxofonist in toom, of zijn de rollen omgekeerd? Fidezius musiceerde met o.a. Samuel Blaser, Gebhardt Ullman en Ingrid Laubrock.

De Oostenrijkse drummer Rudi Fischerlehner musiceert bij diverse groepen in de jazz- en post rock wereld. Hij is ook actief in de filmmuziek. Naast Gorilla Mask speelt hij bij het Julie Sassoon 4-tet, bij Parrot’s Feathers van Matthias Schubert, bij Andreas Willers, Tristan Honsinger, Dominique Pifarely, Ingrid Laubrock en nog vele anderen. Fischerlehner geniet een goede naam in de Duitse jazzscene en toert ook internationaal met diverse groepen.