Anthony Claeys Quartet

Wanneer: Zaterdag 01 december 2018 (20u30)
Bezetting: Anthony Claeys (gitaar), Egor Doubay (sax), Frederik Madou (bas), Nico Manssens (drums)

Inkom: 12  € (niet-leden),10 € (leden), 5 € (-25 jaar)
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

 

Het Anthony Claeys 4-tet brengt moderne jazzcomposities, neergepend door de groepsleden. Dromerige ballades en catchy melodieën met een hedendaagse hartslag geven de musici de kans met hun solo’s de compositie te voeden. Gitarist Anthony Claeys stelde een uitgekiende groep samen waarbij het jonge talent Igor Doubay zijn neus aan het venster kan steken. De reputatie van deze band groeit met elk concert dat ze spelen. En spelen doen ze momenteel volop in de clubs.

Gitarist Anthony Claeys studeerde in Antwerpen en Amsterdam bij o.a. Hendrick Braeckman, Serge Lazarevich, Martijn van Iterson en Jesse van Ruller. Op Jazz Middelheim speelde hij in 2001 met een jongeren big band o.l.v. Maria Schneider. Momenteel geeft hij zelf les aan de academie van Ekeren en de AP Hogeschool te Antwerpen. Claeys schreef een aantal nummers met deze band in het hoofd, maar op het repertoire zullen ook nummers terug te vinden zijn van o.a. Jakob Bro.

Tenorsaxofonist Egor Doubay is een jong talent. Aan het conservatorium van Antwerpen kreeg hij les van Kurt Van Herck. Momenteel studeert hij Amsterdam bij Dick Oatts en Ferdinand Povel. Doubay won de Belfius Jazz Classics Competition met de band Tacalan Hij weet zijn sax ideaal te versmelten met de sound van deze band. Gezien zijn leeftijd is Doubay nog niet zo bekend, maar hij is zo één van de musici die je nu in een club aan het werk wil zien, voor zijn muziekloopbaan helemaal gelanceerd is.

Bassist Frederik Madou studeerde eveneens aan het conservatorium in Antwerpen. Hij speelde met Sara Meyer, Peter Verhelst en bij de Belgische Mingus Tribute Band Fables Of Fungus. Hij was actief bij DAAU en neemt momenteel bij The Jacquelines de contrabas voor zijn rekening. maar Madou keert met evenveel zin terug naar zijn jazzroots. Hij duikt in Antwerpen geregeld op in groepen in jazzkroegen als De Muze en De Hopper.

Drummer Nico Manssens volgde les bij Jan De Haas, Chander Sardjoe en Billy Hart. Na zijn opleiding aan het Antwerpse Conservatorium musiceerde hij in de meest diverse groepen, met Nathalie Loriers, Eve Beuvens, Bram Weijters en Nicolas Kummert. Hij had de eer Toots te mogen begeleiden tijdens een concert. Maar Nico Manssens speelde even graag rock, met The Roberta’s (het covergroepje van Philip Robrecht) of bij Trixie Whitley. In het theater begeleidde hij Mathias Sercu. Manssens heeft zijn eigen groep Multitude (met o.a. Stefan Bracaval) waarmee hij een cd uitbracht en uitgebreid toerde doorheen het lokale clubcircuit. In Lokeren speelde hij met die band en stond hij al op het podium met Fables Of Fungus. Nico Manssens geeft al jarenlang les aan de lokale muziekademie Ter Beuken te Lokeren.