Scotch No Soda feat. Elmore & Gilles D.

Wanneer: Zaterdag 09 november 2019 (20u30)
Bezetting: Ilias De Neve (Toetsen, zang), Kurt De Bruyn (Gitaar), Micha Teller (Bas), Koen Van Peteghem (Drums), Elmore D (zang, gitaar) & Gilles D. (gitaar)

Inkom: 14  € (niet-leden),12 € (leden), 5 € (-25 jaar)
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

 

 

 

 

 

Scotch, No Soda brengt straffe blues en rootsmuziek. De liefde voor de Amerikaanse populaire muziek sinds het begin van de vorige eeuw zit in het DNA van deze groep geweven. Invloeden variëren van Skip James, Memphis Slim en Hound Dog Taylor over Louis Armstrong en Mose Allison tot Tom Waits. Ze brengen voor het concert in Lokeren top talent mee van over de taalgrens. Elmore D en diens zoon Gilles komen uit Luik en voelen zich heel erg thuis in pre war blues.

Scotch, No Soda is de band van Iljas Scotch, een getalenteerde zanger/pianist uit de vaderlandse bluesscene. Zijn roots liggen diep in de blues en boogiewoogie piano. In Scotch, No Soda speelt hij met doorgedreven toewijding en aanstekelijk enthousiasme. Kurt De Bruyn speelt gitaar, bassist is Micha Teller en achter de drums vinden we een oude bekende uit één van onze huisorkesten, Koen Van Peteghem.

In Lokeren brengen ze niemand minder dan Elmore D & zoon Gilles mee. Elmore D is een levende legende uit de Waalse bluesscene. Zijn liefde gaat uit naar pre war blues. Hij draait al vier decennia mee en werd in 2001 uitgeroepen tot beste Europese bluesartiest. Met zijn innemende podiumpersoonlijkheid, rauwe stem en origineel gitaarspel maakt hij indruk op kleine podia en grotere fesivals. Elmore D speelt in de geest en met de spirit van de bluespioniers van de jaren 20 tot begin jaren 50. Als hij ‘Rahis’ èt Rikètes’ aanheft in het Luikse dialect, kan het feest helemaal beginnen. Elmore D bracht 6 cd’s uit waarvan één op een Amerikaans label. Hij gaf de goede bluesgenen door aan zoon Gilles die hem al enige jaren vergezelt op het podium.