Max Johnson Trio

Wanneer: Zaterdag 29 februari 2020 (20u30)
Bezetting: Anna Webber (tenorsax) Max Johnson (contrabas) & Michael Sarin (drums)

Inkom: 18 € (niet-leden),15 € (leden), 5 € (-25 jaar)
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

 

 

De jonge bassist Max Johnson komt zijn nieuw trio voorstellen in de Lokerse Jazzkub. Een uitgelezen kans om kennis te maken met een aantal boeiende musici uit de hedendaagse New York jazzscene. Voor hun muziek put dit wendbaar trio zowel uit de jazz, kamermuziek als impro. Saxofoniste Anna Webber en drummer Michael Sarin vervolledigen de groep. Een trio dat de luisteraar met hun krachtig geluid meeneemt op een adembenemende trip. Jazz anno 2020!

Max Johnson voelt zich zowel thuis in de jazz en improvisatie maar is ook een belangrijke bassist in het bluegrass wereldje. In de jazz ontpopt hij zich tot een ingenieuze geluidsarchitect die met zijn baslijnen de muziek een bijzondere vorm geeft. De productieve Johnson wist zich op kort te tijd te ontpoppen als een spilfiguur in de New Yorkse jazzwereld en nam reeds op met verschillende van zijn groepen. Hij werkte samen met o.a. John Zorn, Anthony Braxton, Mary Halvorson en William Parker.

Saxofoniste Anna Webber werd al kort na haar aankomst in New York als een sensatie bestempeld, waarbij verwijzingen naar Tim Berne of Henry Threadgill niet uit de lucht vielen. Ze nam op met haar eigen septet en toerde enige tijd terug in ons land met de groep van de Belgische New Yorker Raf Vertessen. Webber speelde samen met o.a. Matt Mitchell en Dan Weiss.

Drummer Michael Sarin is de ervaren rot die het trio in balans brengt. Hij staat al 30 jaar in het centrum van de jazz- en improvisatiegemeenschap in New York. Sarin drumde jarenlang bij de betreurde Thomas Chapin. Dave Douglas, Myra Melford, John Zorn of Mark Dresser deden eveneens beroep op zijn diensten, maar Sarin rust niet op zijn lauweren en speelt graag samen met de jonge generatie instrumentalisten.