FNUSSJEN

Wanneer: Zaterdag 14 maart 2020 (20u30)
Bezetting: Christian Mendoza (piano), Ananta Roosens (viool), Ann Eysermans (harp), Nicolas Chkifi (drums)

Inkom:14 € (niet-leden),12 € (leden), 5 € (-25 jaar)
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

 

 

Fnussjen brengt enkele muzikanten samen in een ongewone bezetting. Hun muziek is een aaneenschakeling van miniatuurcomposities, met elkaar verbonden door avontuurlijke improvisaties. Ze meandert tussen hedendaagse kamerjazz en impro en krijgt door het ongebruikelijke instrumentarium een folkloristisch karakter. Met die originele bezetting en orkestratie brengt Fnussjen een intrigerend coherent geheel met een meditatief karakter.

De groep ontstond vanuit een ‘carte blanche’ die drummer Nicolas Chkifi toegewezen kreeg. Chkifi kwam al langs in de Lokerse Jazzklub met zijn 4-tet Gang. Met Georg Siedl heeft hij een boeiend duo Doko en met Edi Olvit een actief trio. Voor Fnussjen nodigt hij een aantal bijzondere en getalenteerde muzikanten uit.

Pianist Christian Mendoza is een vaste waarde in de Belgische jazzscene. Hij maakt o.a. deel uit van het ¾ Peace Trio van Ben Sluijs en speelt in een pianoduo met Heleen Van Haegenborg.

Violiste Ananta Roosens werkte samen met o.a. Joris Vanvinckenroye, Giovanni Di Domenico en maakte op een bepaald moment deel uit van Mogil, het IJslandse zijsprongetje van Joachim Badenhorst.

Ann Eysermans zal vermoedelijk de première hebben om als eerste harp te spelen in de Lokerse Jazzklub. Ze wordt één van de opkomende talenten in de Vlaamse componistenwereld genoemd. Eysermans is artist in residence bij Champdaction. Ze speelt regelmatig samen bassist Raphael Malfliet.