Tim Finoulst Trio Feat. Bert Joris

Wanneer: Zaterdag 11 april 2020 (20u30)
Bezetting: Tim Finoulst (gitaar), Martijn Vanbuel (bas), Daniel Jonckers (drums), Bert Joris (trompet/bugel)

Inkom:14 € (niet-leden),12 € (leden), 5 € (-25 jaar)
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

 

 

Tim Finoulst is een jonge gitarist die met zijn melodieuze jazz snel een reputatie opbouwde in de vaderlandse jazzscene. Hij komt naar de Lokerse Jazzklub met een fijn trio en brengt niemand minder dan trompettist Bert Joris mee als gast. Ze stellen hun cd ‘Tender Machine’ voor, waarin lyriek hand in hand gaat met een filmische sound. Hun intieme jazzmuziek krijgt invloeden mee uit de folk en blues. De composities klinken toegankelijk maar bieden de musici ook de mogelijkheid het beste van zichzelf te geven. Een avond om naar uit te kijken.

Gitarist Tim Finoulst studeerde in 2010 af aan het conservatorium van Antwerpen. Kort nadien eindigde hij met zijn trio op de derde plaats in Jazz Hoeilaart en met een fijnbesnaard duo met zangeres Kim Versteynen won hij de Dinant Jazz Leffe Contest. Hij speelde samen met o.a. Carlo Nardozza, Jelle Van Giel,Tutu Puoane en Mark Turner. Met zijn eigen trio nam hij twee fel gesmaakte cd’s op. Dat trio bestaat uit Martijn Vanbuel en Daniel Jonkers.

Bassist Martijn Vanbuel studeerde aan het Lemmensinstituut en in Parijs. Hij woonde lange tijd in China en Taiwan waar hij uitgroeide tot een invloedrijk en veelgevraagd bassist. Hij leidde er een groep waarin hij jazz mengde met etnische muziek uit het verre Oosten. Vanbuel woont sinds kort in België.

De jonge drummer Daniel Jonkers studeerde aan het conservatorium in Maastricht en houdt er momenteel een goed gevulde agenda op naam. Hij speelt in diverse groepen met o.a. Michel Herr, Otto Kint, Hendrik Lazure, Fil Caporali en Olivier Colette.

Trompettist Bert Joris hoeft eigenlijk geen introductie. Hij is één van de grote namen in de Belgische en Europese jazz. Zijn geluid op trompet en bugel herken je uit de duizend. Bert Joris werd in 1987 docent aan de Swiss Jazz School in Bern. Hij houdt er een eigen internationaal 4-tet op na en werkte intensief samen met het Brussels Jazz Orchestra. Bert Joris volgt de jonge generatie op de voet en gaat nog regelmatig mee jammen om het jonge talent te monsteren/te coachen. Hij steekt dan ook met veel plezier dit jonge trio een hart onder de riem door als gastmuzikant mee te spelen.

Dit is wat Bernard Lefèvre over de cd van het Tim Finhoulst Trio met Bert Joris wist te vertellen: “'Tender Machine' bekoort door de bedrieglijke eenvoud die diep aangrijpt en echt een muzikale voltreffer is”.