Punk Kong

Wanneer: Zaterdag 25 april 2020 (20u30)
Bezetting: Giotis Damianidis (guitar), Viktor Perdieux (sax), Gregoire Tirtiaux (sax), Ruben Verbruggen (sax), Joao Lobo (drums)

Inkom:14 € (niet-leden),12 € (leden), 5 € (-25 jaar)
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

 

 

El Negocito Records bestaat 10 jaar. Om dit te vieren inviteert de Lokerse Jazzklub een band uit hun stal. De groep Punk Kong is een bijzondere band die niet van hokjesdenken houdt. Punk Kong verandert als een kameleon van kleur volgens de omstandigheden. Dit kwintet met gitaar, drums en drie saxen maakt hun eigen muzikale mix waarbij ze handig laveren tussen African blues, avant garde, jazz, noise rock en impro. Ze stellen hun nieuw album ‘Pull Ninja’ voor.

Gitarist Giotis Damianidis is de facto de leider van het orkest. Hij groeide op in Thessaloniki en woont is Brussel. Naast gitaar speelt hij ook bas. Afgelopen jaar toerde hij intensief met zijn energieke trio Don Kapot. Op zijn lijstje van samenwerkingen staan ook Akira Sakata, Jeroen Van Herzeele, Augusto Piordda en Gonzalo Ameida. Hij maakt deel uit van Abschattungen, een indrukwekkend project van Giovanni Di Domenico.

Ook de Portugese drummer João Lobo woont al geruime tijd in Brussel. Met Mâäk speelde hij al in Lokeren. Lobo is zowel in België actief als internationaal. Met Giovani Guidi nam hij op voor ECM. Verdere werkt hij samen met o.a. Enrico Rava, Scott Fields, Nate Wooley, Marshall Allen, Manu Hermia, Ben Sluijs, Jeroen Van Herzeele…

De drie bazers van Punk Kong trekken de aandacht met hun verweven samenspel. Ze spelen diverse saxofoons, maar ze brengen allen ook de baritonsax mee, voor een diep geluid. Greogoire Tirtiaux zagen we in Lokeren al aan het werk bij Heptatonic van Eve Beuvens. Hij beweegt zich graag op het terrein waar improvisatie compositie wordt en omgekeerd. Hij maakt deel uit van van de groter ensembles MikMâäk en Abschattungen.

Ruben Verbruggen heeft met Spoken een eigen saxofoon 4-tet. Samen met Bart Maris en Thijs Troch speelt hij in het bijzondere Bulliphant en hij is eveneens actief bij het maffe Jamaican Jazz Orchestra.

Viktor Perdieus was lid van o.a. Ifa Y Xango, Blaff Saxofoon Quartet en is de saxofonist van dienst bij Don Kapot. Op 9 mei komt hij al terug naar de Lokerse Jazzklub met The Milk Factory.

Mocht Sun Ra nog leven, zou hij heel tevreden zijn met het brouwsel van Punk Gorilla: avontuurlijk, gelaagd en een beetje out of space…