The Milk Factory

Wanneer: Zaterdag 12 september 2020 (20u30)
Bezetting: Thijs Troch (piano), Jan Daelman (fluit), Viktor Perdieus (sax), Edmund Lauret (gitaar), Kobe Boon (bas), Benjamin Elegheert (drums)

Inkom:14 € (niet-leden),12 € (leden), 5 € (-25 jaar)
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

 

 

Op zoek naar verstilling, warme harmonieën en uitgepuurde melodieën vonden een aantal talenten uit de boeiende Gentse Jazzscene elkaar. The Milk Factory maakt geen muziek van het grote gebaar maar van de kleine geste. Met ingetogenheid en oog voor detail laten ze hun composities ontrollen met een zacht bedwelmend gevoel voor ademruimte. The Milk Factory komt hun nieuw album op W.E.R.F.-records voorstellen.

Gitarist Edmund Lauret kennen we van bij de power jazzband Nordman. Deze Engelsman woont al enige tijd in ons land. Hij is de hofleveranciers van de composities voor The Milk Factory. Lauret begon deze groep samen met Thijs Troch nadat ze samen in duo in duo optraden. Met de toevoeging van vier gelijkgestemde vrienden groeide het duo uiteindelijk uit tot een sextet.

Pianist Thijs Troch en fluitist Jan Daelman trekken al jaren samen op. Ze stonden al in de Lokerse Jazzklub met Seraphic 4, met Kabas en met hun duo Keenroh, waarvan ze ook een XL versie op touw zetten met een deels wisselende bezetting. Met Keenroh nodigden ze Paul Lytton uit voor een straf electro-akoestische concert in het SMAK in Gent, waarbij hun compagnon de route Seppe Gebruers op de achtergrond met live processing een bijkomende laag over de muziek legde. Als duo werkten ze ook samen met drummer Teun Verbruggen (Northern Escorts) en gitarist Dirk Serries. In The Milk Factory speelt Troch ook sporadisch als gitarist.

Seraphic 4 was de eerste groep van Troch en Daelman. De drummer van dienst was toen Benjamin Elegheert en die duikt bij The Milk Factory terug op.

Viktor Perdieus speelde bij o.a. Ifa Y Xango, Blaff Saxofoon Quartet en is de saxofonist van dienst bij Don Kapot en Punk Kong, twee bands van Giotis Damianidis. Punk Kong zou normaal in april naar jazzklub afgezakt zijn, maar Covid-19 stak er een stokje voor. Met de Milk Factory heb je opnieuw de kans deze boeiende saxofonist aan het werk te zien.

Bassist Kobe Boon gaf in 2016 één van de eerste concerten van zijn band Mòs Ensemble in de Lokerse Jazzklub. Onlangs werd de eerste cd van die band goed ontvangen. Boon speelt nog in diverse andere bands, o.a. bij Kreis (met accordeonist Stan Maris en klarinettist Ben Herman).

 

Over de The Milk Factory:

“Ze plaatsen intieme sfeerschepping ver boven machinale eenheidsworst en leveren zodoende enorm suggestieve plaatjes met een jazzbasis af die gegarandeerd bekoren.” Website Dansende Beren