Boss Ross meets Jeroen Van Malderen

Wanneer: Zaterdag 17 oktober 2020 (20u30)
Bezetting: Guido Ros (piano), Jan Ghijselen (gitaar), Arnold De Schepper (bas) en Arne De Schepper (drums) & Jeroen Van Malderen (trompet).

Inkom: 14 € (niet-leden),12 € (reservatie), 5 € (-25 jaar). Klik hier voor reservatie
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

 

De traditie wil dat de Lokerse Jazzklub het concertseizoen opent met Boss Ross. Tradities leiden ook een eigen leven waardoor de laatste jaren Boss Ross ergens in de aanvang van het concertseizoen in de club speelt, deze keer half oktober. Het belooft een fijne avond te worden, vol postbop en aanverwanten en met een speciale gast die de leden van orkest inspireert om het beste van zichzelf te geven. Jeroen Van Malderen is een vaste waarde bij het Brussels Jazzorkest en lijkt de geknipte man voor de job.

Boss Ross werd opgericht in 1992 door drie musici uit dat andere huisorkest, The N.O. Train Jazzband, met het idee meer swingnummers te spelen. Snel evolueerde de groep naar het postbop-repertoire. Momenteel staan nummers van o.a. Toots Thielemans, Dizzy Gillespie, Antonio Carlos Jobim, Horace Silver, Philip Catherine en Herbie Hancock op hun setlist. Boss Ross heeft een lange traditie als het op special guests aankomt. Voor hun twintigjarig jubileum werd het orkest omgetoverd in Boss Ross de Luxe met maar liefst vier gasten maar meestal houden ze het op één gast, waarbij telkens gegaan wordt voor een professionele surplus. Marie-Anne Standaert, Hans Van Oost, Nico Schepens, Bart Defoort, Richard Rousselet en Phil Abraham zijn maar enkele van de muzikanten die het orkest inviteerde.

Jeroen Van Malderen studeerde aan de conservatoria van Brussel, Rotterdam en Leuven bij Eric Vloeimans, Jarmo Hoogendijk, Bert Joris en Serge Plume. Hij was reeds actief als freelancemuzikant bij o.a. El Tattoo Del Tigre, Rotterdam Jazz Orchestra, Phil Abraham, High Voltage Sextet, Jambangle, en Amina Figarova. Jeroen Van Malderen werkte samen met commerciële artiesten als Clouseau, Natalia, Udo, Chaka Khan, The Pointer Sisters, enz. Hij is vast lid van het Brussels Jazz Orchestra. Hij is docent aan de muziekacademies van Beveren-Waas, Aalst en aan de Kunsthumaniora te Brussel.