Luca Sisera Roofer

Wanneer: Zaterdag 24 oktober 2020 (20u30)
Bezetting: Luca Sisera (bas), Michael Jaeger (tenorsax), Maurus Twerenbold (trombone), Yves Theiler (piano), Michi Stulz (drums)

Inkom: 18 € (niet-leden),15 € (reservatie), 5 € (-25 jaar). Klik hier voor reservatie
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

 

 

Met achteloos gemak voert het jazzkwintet Roofer van Luca Sisera een evenwichtsoefening uit tussen de aantrekkingskracht van de avant-garde en een hang naar traditie. De slappe koord waarop gedanst wordt brengt de groep niet uit evenwicht maar geeft hen net richting. Diverse cd’s en uitgebreide tournees bezorgden Roofer een ijzersterke reputatie als speels en gedurfd jazzcollectief. Zwitserland biedt jazzonderwijs van een hoog niveau, wat resulteert in een aantal steengoede bands. Met één ervan kan je alvast kennismaken. 

Luca Sisera is al meer dan 20 jaar een veel gevraagde bassist in de Zwitserse jazz- en improvisatiescene. Muzikaal beweegt hij zich graag op het spanningsveld tussen compositie en improvisatie. Sisera werkte samen met Christoph Irniger (die in november naar de jazzklub komt), Kurt Rosenwinkel, Gerry Hemmingway, Russ Johnson en Marco von Orelli. Zijn interesse voor interdisciplinaire projecten leidde tot samenwerkingen met cabaretiers, schrijvers en dansers.

De lyrische saxofonist/klarinettist Michael Jaeger wordt beschouwd als een vormende stem van de Zwitserse jazz. Hij is actief als bandleider en werkte samen met muzikanten als Greg Osby, Norbert Pfammatter en Tom Rainey. Concertreizen brachten hem herhaaldelijk naar China, Egypte, Rusland en de Verenigde Staten. Zijn kwartet Michael Jaeger KEROUAC bracht drie albums op Intakt Records uit en bereikte daarmee een internationaal publiek. Twee jaar terug speelde hij in de Lokerse Jazzklub met Gerry Hemmingway en Noah Punkt en vermelde toen terloops dat Roofer regelmatig op zoek was naar speelmogelijkheden in België…

De jonge trombonist Maurus Twerenbold studeerde aan de Lucerne School of Music bij Nils Wogram, Adrian Mears en Gerry Hemingway. Hij vervolledigde zijn opleiding in Amsterdam bij o.a. Eric van Lier. Daarnaast speelt hij in verschillende cross-style formaties zoals het Lucerne Jazz Orchestra, het de Trigger Concert Bigband en Blehmuzik (Balkanbrass).Hij treedt regelmatig op met het Zurich Jazz Orchestra en het Swiss Jazz Orchestra.

Yves Theiler komt uit Zurich en trekt de aandacht als een pianist die zich niet in een hokje laat opsluiten. Hij heeft een eigen trio (met Luca Sisera als bassist), schrijft jazzcomposities maar ook minimal music. Hij herwerkte de muziek van Wagner voor een piano/drums duo. Teiler werkte samen met o.a. Terrence McManus , Omri Ziegele Alexander Rudi Mahall Gerry Hemingway.

Michi Stulz is al ruim tien jaar actief in de Europese jazzscene. Zijn gevoelige, intuïtieve benadering van muziek en zijn vermogen om zich aan te passen maakten hem een zeer gewilde drummer voor een breed scala aan verschillende groepen, zoals Christoph Irniger Pilgrim (in de Lokerse Jazzklub enige jaren terug) , Stefan Aeby Trio, RISS en nog veel meer. Stulz speelde in Japan, China, Zuid-Korea, Maleisië, Peru, Syrië, Kosovo en heel Europa. Hij is momenteel te horen op meer dan 30 audio-releases.