Bart Defoort Organ Trio

Wanneer: Zaterdag 07 november 2020 (20u30)
Bezetting: Bart Defoort (tenorsax), Maxime Moyaerts (orgel), Armando Luongo (drums),

Inkom:14 € (niet-leden),12 € (reservatie), 5 € (-25 jaar). Klik hier voor reservatie
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

 

Tenorsaxofonist Bart Defoort heeft een nieuw trio waarmee hij graag de clubs induikt. Met een hammond orgel in de groep en de liefde voor de grote traditie als bagage, verzeilt de band al snel in de wereld van Jimmy Smith, Joey DeFrancesco en andere grote organisten. Geruggesteund door twee muzikanten van de jongere generatie komt Defoort verrassend heerlijk uit de hoek. Liefhebbers van de Blue Note traditie weten waarheen…

Bart Defoort komt uit een muzikale familie. Van bij hun oprichting is hij lid van het Brussels Jazz Orchestra. Defoort maakte eind de jaren 80 deel uit van de Simpletones en speelde bij KD’s Basement Party van broer Kris. Hij musiceerde in de eerste versie van Octurn, dook op aan de zijde van Fred Van Hove en speelde regelmatig met Diederik Wissels, Erik Vermeulen en Bart De Nolf. Ondertussen bracht Defoort vier uitstekende cd’s uit op het WERF label met o.a. de Amerikaanse drummer Gene Calderazzo en de Italiaanse tenorist Emanuele Cisi. Hij speelt regelmatig met Jos Machtel en Mathias De Waele en de Braziliaanse gitarist Victor Da Costa. Met het BJO musiceerde hij een zowat overal en met iedereen, van Lee Konitz over Joe Lovano tot Wynton Marsalis.

Het trio biedt een mooie gelegenheid om kennis te maken met twee jonge musici uit de Brusselse scene. Organist Maxime Moyaerts speelt in andere bands ook piano. Hij begon op jonge leeftijd met muziek en studeerde aan het Brussels conservatorium bij Eric Legnini. Hij is actief bij jonge groepen Four Of A Kind en Bam Trio. Moyaerts werkte reeds samen met o.a. Philip Catherine, Bruno Castellucci, Jean-Louis Rassinfosse en Fabrice Alleman. Hij trok met zijn piano trio onlangs de studio in.

De Italiaans drummer Armando Luongo belandde na studies in zijn thuisland en in Nederland in Brussel. Hij studeerde er bij o.a. Bruno Castellucci. Hij won met diverse groepen prijzen op o.a. European Jazz Contest Rome en het Dinant Jazz Night Concours. Armando Luongo is terug te vinden bij diverse internationale groepen uit Brussel zoals het Filippo Bianchini Quartet, het Jérémy Dumont Quintet en het Vincent Thekal Trio.