Christoph Irnigner Trio & Loren Stillman

Wanneer: Zaterdag 21 november 2020 (20u30)
Bezetting: Christoph Irniger( sax, klarinet), Raffaele Bossard (bas), Ziv Ravits (drums), Loren Stillman (sax)

Inkom: 18 € (niet-leden),15 € (reservatie/ Vriendenpas CC Lokeren), 5 € (-25 jaar). Klik hier voor reservatie
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

Concert in samenwerking met CC Lokeren. Inkom: vriendenpas (VP) CC Lokeren: 15 Euro !

 

De Zwitserse tenorsaxofonist Christoph Irniger maakt snel naam in de internationale jazzscene. Hij toerde uitgebreid door Europa en de States. In zijn trio laat hij ruimte aan zijn kompanen zodat de klassieke rolverdeling tussen solist en begeleider een verfrissende invulling krijgt. De Amerikaanse altsaxofonist Loren Stillman speelde met de absolute groten van de hedendaagse jazz (Paul Motian, Charlie Haden, Carla Bley). Hij komt het trio vervoegen om samen een beklijvende mix te brengen waarbij melodie, arrangement en improvisatie in een verleidelijk totaalpakket gepresenteerd worden. Zo kan jazz anno 2020 klinken.

Bandleider Christoph Irniger verraste het Lokerse publiek enige jaren terug met het energieke Pilgrim. Irniger werd geboren in Zurich. Hij studeerde af aan de Muzikhochschule Luzern bij Christian Grab en werkt regelmatig samen met musici uit Zwitserland, New York en Berlijn (Ohad Thalmor, Nasheet Waits, Dave Douglas, Nils Wogram …). Irnigers roots liggen in de grote jazztraditie die hij laat laat vervellen tot iets brandends actueel. Hij is eveneens lid van de prog rock band Cowboys From Hell. Christoph Irniger is één van die aanstormende Europese talenten in de jazz. Hij toerde met zijn trio en met Pilgrim reeds doorheen de USA. Ook daar wordt hij door publiek en critici hoog ingeschat. Glenn Astariata (All About Jazz) bijvoorbeeld schreef "Young Swiss saxophonist, composer Christoph Irniger is one to watch. His blossoming stature on the European jazz scene is partly due to his invigorating and meticulous compositional approach.”

De Zwitserse bassist Raffaele Bossard werd geboren in Los Angeles. Hij studeerde bij Heini Känzig en is leider van zijn eigen band Junction Box. Hij speelde reeds in Lokeren met Pilgrim en Mats-Up, de groep rond Matthias Spillman. No Reduce is een andere groep waarin hij actief is. Net zoals Irniger heeft Bossard lak aan hokjesdenken en koppelt hij zijn roots in de grote traditie aan muzikale nieuwsgierigheid naar actuele updates van jazz. Dit voorjaar toerde hij met zijn vader Raffaele Bossard doorheen onze contreien.

Drummer Ziv Ravits werd geboren in Israel in 1976. Hij speelde een aantal jaren in het New Quartet van Lee Konitz en is lid van het Shai Maestro Trio en de Yaron Herman Group. Ravitz is een spilfiguur in de Israëlische jazzscene en is een veel gevraagd drummer in New York, waar hij momenteel woont.

De Amerikaanse saxofonist Loren Stillman komt het trio trio voor deze tournee vervoegen, zodat we een frontline met twee saxen krijgen. Stillman kreeg les van Lee Konitz en David Liebman en speelde bij o.a. het Liberation Music Orchestra van Charlie Haden, Paul Motian Trio, Carla Bley, Ralph Alessi, Andy Milne, Michele Rosewoman, Tyshawn Sorey Brad Shepik, Vic Juris en The Vanguard Jazz Orchestra. Hij nam diverse goed ontvangen cd’s onder eigen naam op. Stillman is niet enkel een technisch onderlegd muzikant maar ook iemand die een eigen geluid heeft op zijn instrument. De ontmoeting met Christoph Irniger is er één om naar uit te kijken.