Margaux Vranken Quartet

Wanneer: Zaterdag 05 december 2020 (20u30).
Bezetting: Margaux Vranken (piano), Sylvain Debaisieux (sax), Fil Caporali (bas), Matthias De Waele (drums)

Inkom: 14 € (niet-leden),12 € (reservatie), 5 € (-25 jaar). Klik hier voor reservatie
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

 

 

Margaux Vranken is een fijne pianiste en haar quartet is exemplarisch voor de voortreffelijke staat waarin de vaderlandse jazz verkeert. Aangezien bandleden verschillende achtergronden en voorkeuren hebben gaat alles in de grote onnavolgbare mix. De eigen composities van Vranken en de standards die op het repertoire staan klinken er rijker en origineler door. In deze groep kan je enkele muzikanten aan het werk zien wiens talenten de afgelopen jaren volledig openbloeiden.

Pianiste Margaux Vranken kreeg een klassieke opleiding en studeerde jazz aan het Brusselse conservatorium. In 2012 richtte ze PINTO op met wie ze de publieksprijs won op het concours van de Brusselse Jazzmarathon. Ze volgde de internationale workshop van het Sienna Jazz Festival en studeerde in de U.S. (Boston) aan het Berklee Global Jazz Institute bij Danilo Perez. Na het behalen van haar Master degree daar, keerde ze terug naar België waar ze nu momenteel actief is met diverse groepen.

Saxofonist Sylvain Debaisieux zoekt nieuwe wegen om origineel uit de hoek te komen. Hij studeerde aan het Brusselse conservatorium bij Jeroen Van Herzeele en in New York aan de New School For Jazz And Contemporary Music bij Ellery Eskelin en Ingrid Laubrock. Debaisieux trad een aantal jaren terug op in de Lokerse Jazzklub als lid van Heptatomic van Eve Beuvens. Hij was lid van het European Saxophone Ensemble o.l.v. Guillaume Orti en nam met The Imanginary Band van Lynn Cassiers op voor het Clean Feed Label. Hij won met Pentadox het Jong Jazz Talent concours van Jazz Gent. Debaisieux maakt ook deel uit van Mystery Of Kem van Stéphanne Galland. Hij is een saxofonist die verdacht veel op de juiste plekken opduikt om samen te werken met de juiste mensen…

Bassist Fil Caporali komt uit Brazilië waar hij actief was in de jazzscene van Sao Paolo. Hij kwam naar België om zijn master te behalen aan het Brusselse conservatorium. Caporali speelt bij het fameuze double quartet van Pauline Leblond en heeft een eigen uitstekend internationaal samengesteld 5-tet. Caporali is zeer actief in de Brusselse jazzscene.

Drummer Matthias De Waele is ondanks zijn jonge leeftijd de oudste en meest ervaren muzikant in het Margaux Vranken 4-tet. Na studies in Belgie (bij Dré Pallemaerts en Lionel Beuvens) en Nederland (bij Hans Van Oosterhout) trok ook hij naar New York voor een jaar aan de New School For Jazz And Contemporary Music. De Waele speelt bij de fameuze Bravo Big Band, het Gwen Cresens 4-tet, RPDMN en het trio Bram De Looze/Jos Machtel/Matthias De Waele. Hij speelde reeds in Lokeren met Jimmy Halperin. De Waele is een drummer met een fijne voorliefde voor de grote jazzdrummers.