Orange Moon

Wanneer: Zaterdag 17 april 2021(20u30).
Bezetting: Hendrik Lasure (piano), Manolo Cabras (bas), Mathieu Calleja (drums)

Inkom: 14 € (niet-leden),12 € (reservatie), 5 € (-25 jaar). Klik hier voor reservatie
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

 

 

Orange Moon biedt een verrassende kijk op het akoestische piano trio. In een intiem universum ontwikkelt de groep melodische composities met een onverwachte timing. Ze bouwen verder op de originele creativiteit van muzikanten als Jimmy Giuffrie, Paul Bley of Paul Motion en zijn niet ongevoelig voor invloeden uit hedendaagse Europese klassieke muziek. Orange Moon komt hun nieuwe cd voorstellen die op El Negocito Records verscheen.

Pianist van dit hecht trio is het jonge talent Hendrik Lasure, bekend van o.a. SCHNTZL en Thunderblender (met Sam Comerford). Normaal stond hij in januari ook op het podium in Lokeren in een het Easy Peaces Trio van Benjamin Sauzereau, maar dit concert werd geannuleerd… Lasure speelt ook bij An Pierlé.

Bassist is Italiaanse Brusselaar Manolo Cabras die tegenwoordig zowat overal lijkt op te duiken o.a. in groepen van Augusto Pirodda, Erik Vermeulen en Lynn Cassiers. Hij speelde reeds in Lokeren met Eve Beuvens Heptatomic, het Oriol Roca Trio en zijn eigen 4-tet.

Drummer Mathieu Calleja komt uit de kringen rond Giovanni Di Domenico en Pak Yan Lau. Hij werkte reeds samen met Akira Sakata, maakt geluidsinstallaties en werkt voor danstheater en film.

"Orange Moon is moderne triojazz die melodisch getriggerd, maar met een free jazz geladen spanningsboog, diep gevoelig raakt." Bernard Lefèvre, Jazz Halo 

 

 

Met steun van de Vlaamse Gemeenschap

Vlaanderen verbeelding werkt