Flip Philipp & Toine Thys Quartet

Wanneer: Zaterdag 24 april 2021(20u30).
Bezetting: Wolfgang Rainer (drums), Flip Philipp (vibrafoon), Robert Jukič (bas), Toine Thys (sax)

Inkom: 14 € (niet-leden),12 € (reservatie), 5 € (-25 jaar). Klik hier voor reservatie
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

 

De Brusselse saxofonist Toine Thys en de Oostenrijkse vibrafoonspeler Flip Philipp bundelen hun krachten in een internationaal getinte groep. Ze brengen boeiende eigen komposities en hun kijk op een aantal favoriete standards.

Toine Thys is een man van vele groepen en projecten. Hij kwam reeds naar Lokeren met het orgeltrio van de Fransman Matthieu Marthouret en met zijn Franse groep Orlando. Met die laatste bracht hij eind 2020 een knappe cd uit. We kennen Toine Thys vooral als een bevlogen tenorsaxofonist. De laatste jaren speelt hij ook regelmatig sopraansax en basklarinet.

Vibrafonist Flip Philipp debuteerde aanvankelijk in de klassieke muziekwereld maar speelt ook graag jazz. Deze Oostenrijker was te horen aan de zijde van Joe Zawinul, Andy Middleton en Walt Weiskopf. Daarnaast begeleidde hij Nathalie Cole, Placido Domingo, Diana Ross, Charles Aznavour en speelde hij bij grote orkesten als het Brandenburgisches Philharmonisches Orchester en het Radio Symphony Orchestra Vienna.

Robert Jukič was een aantal jaren terug reeds in Lokeren als bassist bij Andy Middleton. Deze Sloveense bassist studeerde in Wenen waar hij heel actief was. Reut Regev maakt graag van de diensten van Jukič gebruik als ze in Europa speelt. Momenteel is Brussel zijn tijdelijke verblijfplaats. Reut Regev, Andy Middleton… een vakman dus die zich thuis voelt in de vele richtingen die de jazz uitgaat.

Wolfgang Rainer, Wolfi voor de vrienden, is een Oostenrijkse drummer die al meer dan 20 jaar in het jazzwereldje meedraait. Hij stond reeds op het podium met Ray Anderson, Mino Cinelu, George Garzone een een rist Oostenrijkse muzikanten. Net als Jukič een muzikant die zich weinig gelegen laat aan hokjesdenken, als er maar goede muziek gebracht wordt…


 

 

 

Met steun van de Vlaamse Gemeenschap

Vlaanderen verbeelding werkt