Piet Verbist Quartet

Wanneer: Zaterdag 08 mei 2021(20u30).
Bezetting: Bart Borremans (sax); Bram Weijters (piano), Piet Verbist (bas), Wim Eggermont of Dré Pallemaerts (drums)

Inkom: 14 € (niet-leden),12 € (reservatie), 5 € (-25 jaar). Klik hier voor reservatie
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

 

 

De focus van het Piet Verbist Quartet ligt op gevarieerde jazz met veel interactie tussen de musici. De composities zijn dan ook uiteenlopend van sfeer en context, gaande van oriëntaals geïnspireerd, over moderne modale jazz tot een meer traditionele stroming. Een originele invalshoek en veel ruimte voor dynamische improvisatie vormen de leidraad voor deze band. Met ettelijke concerten op de teller is dit viertal goed op elkaar ingespeeld en ontlokken ze enthousiaste reacties bij de publiek en pers. Hun cd Suite Reunion haalde de pagina’s van DownBeat, het iconische jazztijdschrift.

Piet Verbist begaf zich jarenlang met de akoestische bas door allerlei stijlen en variaties van muziek. De laatste tijd ontstonden hieruit heel wat composities waarvan een deel hun weg vonden in andere groepen van Verbist zoals ZYGOMATIK en MAMUTRIO (met beide groepen kon je hem reeds horen in Lokeren). De behoefte aan een akoestische formatie met piano, tenor sax en drums leidde tot het ontstaan van dit nieuwe quartet. Piet Verbist speelde jarenlang in het trio van Jef Neve en in het quartet van Ben Sluijs. Hij werkte samen met o.a. Cesarius Gadzina, Mark Turner, Chad McCullough, Toots Thielemans enz.

Saxofonist Bart Borremans is een graag geziene gast op Belgische podia. Hij speelt in de groep van Chris Joris en maakt deel van het saxofoonkwartet Saxkartel dat Tom Van Dyck leidt. Kenmerkend is zijn vintage sound met veel soul en rauwe energie.

Pianist Bram Weijters draait al enige jaren mee in het jazzwereldje, als pianist en toetsenist. Hij heeft een fijne band met de Amerikaan Chad McCullough, zakte enige tijd terug af naar de Jazzklub met Mazzle (met Koen Nijs op sax) en speelde in de groep van Marie-Anne Standaert. Met Bram Weijters’ Crazy Man bracht hij de muziek van Koen De Bruyn en de sound van de seventies terug tot leven. Weijters maakt al een tijdje deel uit van de band van Raymond Van het Groenewoud en duikt op aan de zijde van Maurits Pauwels maar blijft met evenveel plezier jazz spelen.

Op drums kiest het quartet voor de ervaren Dré Pallemaerts of de talentvolle Wim Eggermont. Pallemaerts intoduceren lijkt eigenlijk overbodig: hij is niet enkel in België DE drummer, ook wereldwijd geniet hij een reputatie. Internationaal speelde hij met Mark Turner, de Belmondo Brothers, Yusef Lateef en Joe Lovano, to name a few… Wim Eggermont is een drummer uit het Brusselse en kwam al naar de jazzklub met een groep van Thomas Decock. Onlangs werkte hij samen in de band van Adrian Volant met de Amerikaan Louis Godwin als gast. Wie het wordt achter de drums zal één van de verrassingen van de avond zijn.

 

 

Met steun van de Vlaamse Gemeenschap

Vlaanderen verbeelding werkt