The Broadway Loose

Wanneer: Zaterdag 23 oktober 2021 (20u30)
Bezetting:  Lynn Cassiers (zang), Augusto Pirodda (piano), Manolo Cabras (contrabas), Marek Patrman (drums)

Inkom: 15 € (aan de kassa),12 € (lvoorverkoop), 5 € (-25 jaar). Klik voorverkoop voor reservatie
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

 

The Broadway Loose ontstond uit een ontmoeting op het podium tussen zangeres Lynn Cassiers en een ritmesectie rond Manolo Cabras. Naast eigen nummers slopen alsmaar meer liedjes uit het Great American Songbook in het repertoire. The Broadway Loose laat zich ook inspireren door de bands van Miles Davis, Keith Jarrett, Wayne Shorter en de moderne Europese jazz. Zonder elektronica en met veel ademruimte maneuvreren ze klassieke Tin Pan Alley songs in een buitenbaan waar de lucht ijler is en de sterren dichterbij lijken. Ze spelen standards als ‘I’m Old Fashioned’ en vele andere in bewerkingen die je niet verwacht. Vergelijk hen gerust met een goede kok die van een eenvoudig gerecht iets bijzonders kan maken, zonder de basisingrediënten te verloochenen.

Zangeres Lynn Cassiers combineert haar stem normaal met enige elektronica, maar voor The Broadway Loose blijven de knopjes en pedalen achterwege. Octurn, Brussels Jazz Orchestra (In The Pines, murder ballads!) en Jozef Dumoulin werkten met haar samen. Onlangs verschenen op het Portugese Clean Feed Records twee goed onthaalde cd’s van haar.

De ritmesectie bestaat uit een aantal Brusselse expats die elkaar al jaren vinden in groepen rond o.a. Erik Vermeulen en Ben Sluijs. Pianist is Augusto Pirodda, die op El Negocito Records een aantal opnames uitbracht. ‘No Comment’, zijn cd met Paul Motian en Gary Peacock, werd internationaal heel goed ontvangen. Pirodda speelde al in Lokeren met Gang, de groep rond Nico Chkifi met de Oostenrijkse saxofonist Gregor Siedl.

Bassist Manolo Cabras is a buzzy bee. Cabras trad reeds in de club op met Eve Beuvens, het Spaans-Italiaanse trio van Oriol Roca en met zijn eigen Quartet, In dat quartet speelt ook Marek Patrman, die alhoewel geboren in Tsjechië al jarenlang deel uitmaakt van de Belgische scene. Samen met Cabras speelt Patrman in de groepen van Augusto Pirodda, Ben Sluijs, Free Desmyter en Erik Vermeulen.