Dana Gillespie & London Blues Band

Wanneer: Vrijdag 12 november 2021(20u30).
Bezetting: Dana Gillespie (zang), Dino Baptiste (piano/keyboars), Jake Zaitzt (gitaar), Evan Jenkings (drums), Peter Verhas (sax)

Inkom: 20 € (aan de kassa),18 € (voorverkoop), 5 € (-25 jaar). Klik hier voor voorverkoop
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

 

 

Dana Gillespie laat bluesliefhebbers niet onberoerd. Ze werd op jonge leeftijd Brits kampioen waterskiën, genoot enige bekendheid als actrice maar maakte vooral naam als blueszangeres. The London Blues Band is al jaren haar vaste begeleidingsband en weet perfect wat nodig is om een avondje blues op temperatuur te houden. Na haar legendarische passage op de Lokerse Feesten een kleine 35 jaar terug, is the lady of the blues back in town. Normaal vinden de concerten in de Lokerse Jazzklub op zaterdag plaats, maar om speciale optredens mogelijk te maken, schuiven we graag met de speeldag.

Met 60 albums op de teller en een loopbaan van 45 jaar in de muziek kan Dana Gillespie de nodige geloofsbrieven voorleggen. Reeds op jonge leeftijd interesseerde ze zich in de blues. Bessie Smith boeide en inspireerde haar mateloos met schalkse teksten vol dubbele bodems. In haar jonge jaren stond Gillespie op de planken met Donovan en deed ze sessiewerk als background singer bij David Bowie. In haar eigen projecten kwam de blues alsmaar meer bovendrijven. Zelfs de grote Bob Dylan is een fan van de knappe tekstschrijfster die ze is. Hij liet haar eind de jaren 90 fungeren als het voorprogramma van zijn concerten.

In de jaren 80 toert ze uitgebreid met de Oostenrijkse groep, The Mojo Blues Band met wie ze menig Amerikaanse grootheid begeleidde. Boogiewoogie fenomeen Alex Zwingenberger vormde een perfecte match voor haar.

Een tweede groep waarmee ze al jaren podia deelt en de studio intrekt is The Londen Blues Band: een gestel geslepen musici die de knepen van het bluesvak in de vingers hebben. Dino Baptiste speelt piano en keyboards, Jake Zaitz verricht kleine wonderen op de gitaar en Evan Jenkings is al jaren de trouwe drummer. Voor de gelegenheid krijgen ze gezelschap van een extra Belgische gast in de persoon van saxofonist Peter Verhas. Verhas is bekend van de The Jeggap Jazzband en speelde bij de Belgische boogiepianist Renaud Patigny.