2 x solo piano: Eve Beuvens & Giovanni Di Domenico

Wanneer: Zaterdag 03 september 2022 (20u30)
Bezetting: Eve Beuvens (piano), Giovanni Di Domenico (piano)

Inkom: 15 € (aan de kassa),12 € (reservatie), 5 € (-25 jaar). Klik hier voor reservatie
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

Het nieuwe seizoen van de Lokerse Jazzklub opent met een bijzonder programma. De piano wordt in de schijnwerpers geplaatst met 2 boeiende pianisten. Beiden brachten onlangs een solo cd uit. Eve Beuvens laat de muziek laveren tussen impressionisme, lyriek en introspectie. Giovanni di Domenico is geboeid door vele pianisten uit de hedendaagse jazz en versmelt die invloeden tot een eigen taal. Een unieke kans om je twee keer te laten onderdompelen in wat een man/vrouw achter een piano uit de ivoren toetsen kan toveren.

Eve Beuvens is geen onbekende in de Lokerse Jazzklub. Ze kwam reeds langs met het post bop 5-tet The Sidewinders, maar presenteerde er ook al haar fijn Zweeds 4-tet met Mikael Godée en haar prikkelende 7-tet Heptatomic. In haar soloproject komt de finesse en vindingrijkheid van haar pianospel volledig tot zijn recht. Op haar solo cd weet Eve Beuvens zowaar een klassieker uit de country een Avro Pärt injectie te geven.

De in Rome geboren Giovanni di Domenico ontwikkelde een encyclopedische techniek. Ritme, harmonie en toon worden beïnvloed door niet-westerse tradities maar zijn evenzeer schatplichtig aan Debussy’s Préludes, Luciano Berio’s Sequenzas en aan de ‘ambi-ideation’ (elke hand bespeelt onafhankelijk de piano) zoals te horen op Borah Bergman’s Soul Note recordings. Cecil Taylor’s polysemantische dichtheid, Paul Bley’s gekneusde transparantie en uiteraard de meest radicale uitingen vanuit de onderwereld van de popmuziek maken deel uit van zijn idioom. Het gaat om een benadering die Giovanni di Domenico deelt met heel wat musici met wie hij samenwerkte waaronder Akira Sakata, Nate Wooley, Arve Henriksen, Norberto Lobo en Peter Jacquemyn. di Domenici kwam reeds naar de Lokerse Jazzklub in een trio met Oriol Roca en Manolo Cabras