Camille-Alban Spreng's Mobilehome

Wanneer: Zaterdag 08 oktober 2022 (20u30)
Bezetting: Camille-Alban Spreng (piano, toetsen), Sam Comerford (tenorsax), Vitja Pauwels (gitaar, electronica), Lennart Heyndels (electrische bas),Théo Lanau (drums)

Inkom: 15 € (aan de kassa),12 € (reservatie), 5 € (-25 jaar). Klik hier voor reservatie
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

Mobilhome is een Brussels internationaal jazzkwintet, gevormd door pianist Camille-Alban Spreng. Met als leidraad ‘music is where your home is’, leiden ze de luisteraar op een hobbelig pad vol gevaarlijke bochten richting mistige landschappen of bruisende stadsdelen. Dit is avant-garde jazzmuziek voor nostalgische pop-rock boomers. Zelfs new wavers laten ongemerkt hun voeten ritmisch op en neer wippen bij deze muziek. De uitdaging voor Mobilehome bestaat erin een rijke muzikale wereld te presenteren die even geliefd is bij de kenners als de toevallige luisteraar.

Toetsenist Camille-Alban Spreng komt uit Zwitserland en studeerde in Brussel. Als componist weet hij grappige elementen uit de populaire muziek van de jaren 80 te integreren in zijn werk. Een andere band van hem is Odil, waarin ook de Ierse tenorsaxofonist Sam Comerford speelt. Die speelde al in de Lokerse Jazzklub met Aerie drie jaar terug en komt op het einde van de maand terug met het septet van Augusto Pirodda. Gitarist Vitja Pauwels is eveneens plots alomtegenwoordig: Naïma Joris, Bombataz, Lara Rosseel enzovoort. De elektronica is organisch geïntegreerd in zijn gitaarspel. Lennart Heyndels speelt in Mobilehome elektrische bas. Je kan hem kennen van het Ben Sluijs Quartet, het octet van Kaja Draksler of Les Chroniques de l’Inutile. De Franse drummer Théo Lanau studeerde in Parijs, Budapest en Brussel. Momenteel is hij ook actief in Terpsichore.