Supernova

Wanneer: Zaterdag 05 november 2022 (20u30)
Bezetting: Seppe Gebruers (piano), John Dikeman (tenorsax), Nicolas Chkifi (drums), Hugo Antunes (bas)

Inkom: 15 € (aan de kassa),12 € (reservatie), 5 € (-25 jaar). Klik hier voor reservatie
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

Supernova is een nieuwe internationale groep die avontuurlijke impro en free jazz brengt. Wat oorspronkelijk een sax-bas-drums trio was, werd een paar keer uitgebreid door toevoeging van een extra gast. De pianist Seppe Gebruers paste wonderwel bij het drietal John Dikeman, Nicolas Chkifi en Hugo Antunes en zo werd het trio spontaan een kwartet.

John Dikeman is een Amerikaanse hard hitting tenorsaxofonist die al enige tijd in Europa verblijft. Met zijn trio Cactus Truck serveert hij potige punk jazz, met Spinifex was hij reeds te gast in de Lokerse Jazzklub. Zijn samenwerkingen met Hamid Drake, Luis Vicente en William Parker gooiden hoge ogen. Seppe Gebruers speelde met Luis Vicente en Onno Govaert in de club en is in België uitgegroeid tot de post Fred Van Hove free pianist. Hij heeft een fijn trio waarin de legendarische Paul Lovens drumt en de Portugees Hugo Antunes bas speelt. Diezelfde Antunes zorgt ook in deze groep voor de baslijnen. Hij is internationaal actief een heeft diverse groepen in Portugal en België met o.a. Marek Patrman, Nate Wooley, Augusti Fernandez en Rodrigo Amado.

In de Europese impro scene komen goede muzikanten elkaar regelmatig tegen met een mooi aanbod knappe bands tot gevolg. Supernova is zo één van die gelukkige ontmoetingen tussen geestesgenoten die instant improviseren en componeren. Het ontdekken meer dan waard