Dirk Serries Quintet

Wanneer: Zaterdag 11 februari 2023 (20u30)
Bezetting: Tom Malmendier (percussie), Dirk Serries (gitaar), Emilie Škrijelj (accordeon), Martina Verhoeven (piano), Colin Webster (altsax).

Inkom: 15 € (aan de kassa),12 € (reservatie), 5 € (-25 jaar). Klik hier voor reservatie
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

 

Het door Dirk Serries opgerichte A NEW WAVE OF JAZZ label fungeert als een bibliotheek voor creativiteit, muziek gedestilleerd uit vrije improvisatie, free jazz, de minimale hedendaagse akoestische muziek en avant-garde. Muziek die ook juist het live gebeuren broodnodig heeft om zichzelf te ontplooien en ontstaan. Afgelopen mei bracht Dirk een mooie groep van generaties samen : vrije impro drummer Tom Malmendier (Luik) op percussie, veteraan experimentalist Dirk Serries op akoestische gitaar, Française en experimentaliste Emilie Škrijelj op accordeon, de uitzonderlijke Belgische pianiste Martina Verhoeven en één van de belangrijkste ‘jongere’ saxofonisten uit de UK Colin Webster op alto sax. Dit quintet speelde live in de kapel van het Oud Klooster in Brecht en deze live registratie werd uitgebracht op het RAW TONK RECORDS label.

Dankzij de Lokerse Jazzclub komt dit uniek quintet terug bij elkaar voor een tweede concert. Een quintet waarin de muzikale taal van dialoog centraal staat, soms super gedetailleerd en verfijnd, soms lyrisch als dynamisch. Noem het vrije improvisatie pur sang in een gegeven dat haast verwant kan zijn aan kamermuziek.