Shakedown Tim

caravan 200

Wanneer: Zaterdag 18 maart 2023 (20u30)
Bezetting: Shakedown Tim (zang, gitaar), Ilias Scotch (zang), Kurt Lens (bas), Koen Van Peteghem (drums)

Inkom: 15 € (aan de kassa),12 € (reservatie), 5 € (-25 jaar). Klik hier voor reservatie
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)Shakedown Tim brengt met een frisse blik down home blues en uptown boogie zoals die klonk in de jaren ’40 en ’50. Het geluid van een vintage fat body gitaar, een soepele ritmesectie en een bezielde zanger geeft een mix van low down and happy blues, wilde Memphis boogie, swing jazz en juke joint stomp met een sporadische gospel om de aardse genoegens te ontvluchten.

Zanger-gitarist en Shakedown Tim (Ielegems) is geen onbekende in de blueswereld. Hij stond aan de wieg van Fried Bourbon en deelde vaak het podium met internationale bluesmusici als Gene Taylor, James Harman, Willie Buck, Jo’ Buddy en Little Victor. Ook met Roland Van Campenhout en Steven De Bruyn werkte hij samen. Shakedown Tim is niet enkel een uitzonderlijke gitarist/zanger maar ook een entertainer die zijn publiek weet in te pakken, zowel live als op cd. Dit bracht hem van Boom aan de Ruppel over Helsinki tot in L.A.

Shakedown Tim (zang en gitaar) laat zich begeleiden door enkele oude bekenden van onze club. Onder eigen vleugels treden ze op als Scotch, No Soda, maar met evenveel graagte en een kleine twist in de bezetting, begeleiden ze andere musici, zoals Elmore D, Studebaker John en James Harman. Ilias Scotch speelt piano, Kurt Lens is bassist van dienst en Koen Van Peteghem zit achter de drums.

Shakedown Tim mikt op je heupen én op je ziel!