Christoph Irniger Trio & Ben Van Gelder

TriovanGelder quer 200
(c) Christoph Irniger Trio

Wanneer: Zaterdag 22 april 2023 (20u30)
Bezetting: Christoph Irniger (tenorsax), Ben Van Gelder (altsax), Raffaele Bossard (bas), Ziv Ravitz (drums)
Met dank aan Biznishotel Lokeren en Pro Arte

Inkom: 22 € (aan de kassa), 18 € (reservatie), 7 € (-25 jaar). Klik hier voor reservatie
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

De Zwitserse topsaxofonist Christoph Irniger toerde uitgebreid door Europa en de States. In zijn trio laat hij ruimte aan iedereen zodat de klassieke rolverdeling tussen solist en begeleider een nieuwe invulling krijgt. Als gast komt de Nederlandse altist Ben Van Gelder het trio vervoegen om samen een betoverende mix te brengen waarbij melodie, arrangement en improvisatie in een verleidelijk totaalpakket gepresenteerd worden. Zo kan jazz anno 2023 klinken.

Christoph Irniger stond 10 jaar terug al op het podium in Lokeren met zijn succesvolle band Pilgrim. Ondertussen is hij uitgegroeid van jonge belofte tot gevestigde waarde. Irniger heeft meer dan 20 opnames achter zijn naam en toerde uitgebreid door Europa, de VS en Azië. Hij speelde samen met o.a. Nasheet Waits, Dave Douglas en Nils Wogram. Met zijn trio nodigt hij regelmatig een extra blazer uit. In het verleden waren dit Loren Stillman en Michael Attias. Deze keer is het Nederlandse toptalent Ben Van Gelder aan de beurt. Van Gelder trok op 17-jarige leeftijd naar New York om er bij Jason Moran en Lee Konitz te studeren en speelde er met David Binney, Mark Turner, Ambrose Akinmusire.

Bassist Raffaele Bossard is een rots in de branding en bewees de Lokerse Jazzklub al goede diensten bij concerten van Pilgrim en Matthias Spillman. Ziv Ravitz is tegenwoordig een van de meest gesolliciteerde drummers in New York. Hij is vast lid van het Shai Maestro Trio en speelde o.a. in het laatste Lee Konitz Quartet en met de groep van Yaron Herman.