Louise et Vilmorin – Sophie Tassignon & Kevin Patton

thumbnail Stairs 04Jackie Sinclair 200
(c) Jackie-Sinclair

Wanneer: Zaterdag 03 juni 2023 (20u30)
Bezetting: Sophie Tassignon (zang), Kevin Patton (gitaar)
Met dank aan Biznishotel Lokeren

Inkom: 20 € (aan de kassa), 17 € (Voorverkoop/Reservatie), 7 € (-25 jaar). Klik hier voor ticketverkoop
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

Louise et Vilmorin is de roepnaam voor het duo Sophie Tassignon & Kevin Patton. Ze wonen respectievelijk in Berlijn en de Verenigde Staten en traden op aan weerszijden van de oceaan. In een intieme setting laten ze hun uitzonderlijk talent en veelzijdigheid zien. Met stem en gitaar weten ze connectie te maken met hun publiek en laten een beklijvende indruk na. Hun aantal fans groeit na elk concert.

Sophie Tassignon is een in Berlijn wonende Belgische zangeres, pianiste en componiste die actief is in de Europese jazz, avant garde en in de elektro-akoestische scene. Ze tourde wereldwijd en heeft 10 releases als leider op verschillende relevante platenlabels (Clean Feed Records, A-jazz, RareNoise Records en Jazzwerkstatt). Sophie is ook actief in moderne theater- en multimediavoorstellingen, met name het creëren van muziek voor de producties van de beroemde Poolse regisseur Elzbieta Bednarska. Twee jaar terug bracht ze in de Lokerse Jazzklub een verrassend concert met haar band Azolia en liet ze horen welke uitzonderlijke vocaliste ze is.

Kevin Patton is een ontwerper, muzikant en creatieve technoloog wiens projecten vaak originele benaderingen bevatten in expressieve contexten. Kevin voert vaak zijn eigen werk uit als improvisator op gitaar maar duikt even graag op in de interactieve kamermuziek en trad op in Europa, Japan en in heel Noord-Amerika. Kevins geluids- en muziekprojecten zijn te zien geweest op tal van festivals over de hele wereld, meest recentelijk bij Visiones Sonoras in Morelia, Mexico, de New York City Electroacoustic Improvisation Summit, en de komende "GuteLjaudKarte", een reeks elektro-akoestische concerten die elke zomer plaatsvinden in Gotland, Zweden. Dit alles zou doen vergeten wat een degelijke gitarist Kevin Patton is.

“…a wonderful piece of art that takes you away in a fascinating world…” Geert Ryssen, Full Circle Music Blog, July 2nd, 2022