Joseph Nowell Trio

 dsc0296 200

Wanneer: Zaterdag 21 oktober 2023 (20u30)
Bezetting: Joseph Nowell (piano), Manolo Cabras (bas), Gaspard Sicx (drums)

Inkom: 17 € (aan de kassa), 14 € (Voorverkoop/Reservatie), 7 € (-25 jaar). Klik hier voor ticketverkoop.
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

De jonge Brits-Italiaanse pianist Joseph Nowell heeft een master in zowel de klassieke muziek als in de jazz op zak. Hij houdt er twee pianotrio’s op na, eentje in Sienna en een ander in Brussel. Met dit laatste trio zakt hij naar de Lokerse Jazzklub af. De invloeden gaan van hedendaagse klassieke muziek over free jazz tot jazz met traditionele harmonieën. Deze groep komt in Lokeren hun cd Sketches voorstellen.

Pianist Joseph Nowell speelt zowel klassieke muziek, jazz als rock. Hij begon op vierjarige leeftijd piano te spelen en studeerde in Londen, Sienna en Antwerpen bij o.a. Stefano Battaglia en Erik Vermeulen. In België ontmoette hij bassist Manolo Cabras, die reeds in de Lokerse Jazklub speelde met o.a. zijn eigen 4-tet, Eve Beuvens en Augusto Pirodda. Gaspard Sicx is een talentvolle Brussels drummer die samen met Cabras een gedegen ritmetandem vormt o.a. in het trio van Jordi Grognard.

“Met ‘Sketches’ onthult pianist Joseph Nowell een beloftevolle pianistische rijkdom aan ideeën. Een krachtig debuut.”, schreef Bernard Lefèvre op Jazz’Halo.