Piet Verbist-Flamenco Jazz Summit

Flamenco Jazz Summit poster page 0001 200

Wanneer: Zaterdag 16 december 2023 (20u30)
Bezetting: Carmelo Muriel (fluit, bansuriney, palmas), Tom Van Dijck (altsax), Milan Verbist (piano), Piet Verbist (contrabas, composities), Carlos Cortés Bustamante (percussie, flamencogitaar, palmas), Juan Sainz (drum, palmas)

Inkom: 17 € (aan de kassa), 14 € (Voorverkoop/Reservatie), 7 € (-25 jaar). Klik hier voor ticketverkoop.
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

Piet Verbist is een jazz contrabassist met een open vizier. Hij is steeds op zoek naar uitdagende invloeden. Dat hij deze keer jazz en flamenco samenbrengt is dan ook geen toeval. Voor deze ontmoeting - Flamenco Jazz Summit - is er een repertoire gecreëerd van originele composities waarbij Piet invloeden uit flamenco weet te integreren in zijn eigen jazz leefwereld. Ook zijn er bewerkingen van jazzstandards en bewerkingen van traditionele flamenco stukken die de vrijheid en improvisatie van jazz combineren met het complexe en intense temperament van flamenco. De bezetting bestaat uit drie Andalusische muzikanten en drie Vlaamse jazzmuzikanten die gemeen hebben dat ze enthousiast deze vermenging vorm willen geven. Dit resulteert in een sprankelende, exotische en opwindende cross-over.

Deze samenwerking kwam tot stand binnen het onderzoeksproject “FLAMENCOLOGY” van Piet Verbist aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen (KCA), ingebed in de onderzoeksgroep “Creatie”. Er werd 3 jaar veldonderzoek gedaan in Andalusië. De havenstad Cádiz omgeven door de oceaan was de perfecte uitvalsbasis en is een bakermat van flamenco. Het werd duidelijk dat de zee een cruciale rol speelde in het tot stand komen en de ontwikkeling van deze immense cultuur: “El Mar Empieza Aquí”