Peter Van Huffel’s Callisto
callisto by manuel miethe 1 200
(c) Manuel Miethe
Wanneer:
Zaterdag 04 mei 2024 (20u30)
Bezetting: Peter Van Huffel (bariton sax, electronics), Lina Allemano (trumpet), Antonis Anissegos (piano, electronics), Joe Hertenstein (drums)

Inkom: 23 € (aan de kassa), 20 € (Voorverkoop/Reservatie), 7 € (-25 jaar). Klik hier voor ticketverkoop.
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)Callisto dompelt je onder in een wereld waar innovatie en traditie samenkomen. Deze band uit Berlijn vertekent de grens tussen compositie en improvisatie. Deze topmuzikanten bieden een unieke en diepgaande benadering van moderne jazz. Zowel jazzliefhebbers als avontuurlijke luisteraars komen aan hun trekken. In de Lokerse Jazzklub stellen ze hun debuutalbum ‘Meandering Demons’, verschenen op het Clean Feed label, voor.

Peter Van Huffel, een in Berlijn wonende Canadees met Belgische roots, trad 5 jaar terug al eens op in Lokeren met zijn power trio Gorilla Mask. Hij leidt een aantal eigen bands en is zeer actief in de Berlijnse scene Hij speelt in diverse groepen, o.a. Sophie Tassignons Khyal, het Meinrad Kneer 5-tet en werkte samen met o.a. Chris Potter, Samuel Blaser en Devin Gray.

Lina Allemano speelde 2 jaar terug met haar Canadees 4-tet een beklijvend concert in de Lokerse Jazzklub. Ze pendelt tussen Toronto en Berlijn en wordt genoemd als één van de toonaangevende innovatieve trompettisten op de internationale scene.

Pianist Antonis Anissegos woont en werkt in Berlijn sinds 1998. Hij componeert vooral hedendaagse creatieve muziek (o.a. voor theater en dans). Drummer Joe Hertenstein pendelt tussen Berlijn en New York. Hij is uitgegroeid tot een veel gevraagd drummer aan beide zijden van de oceaan. In april van dit jaar stond hij nog maar in de Lokerse Jazzklub met het Remedy Trio van Joe Fonda. Hij werkt samen met o.a. Alexander von Schlippenbach, Michael Moore en Jon Irabagon.