Boss Ross

Bezetting: Arnold De Schepper (bas), Jan Ghijselen (gitaar) ,Danny Verleyen (saxen), Arne De Schepper (drums) en Guido Ros (keyboards en leider)

 

Boss Ross werd opgericht in januari 1992 door drie huidige muzikanten en één gewezen lid van The New Orleans Train Jazzband, het (eerste) huisorkest van de Lokerse Jazzklub. Het was de bedoeling vooral te putten uit het swingrepertoire en die iets modernere nummers in een kleinere bezetting uit te voeren, wat ook interessante perspectieven opende voor optredens in beperktere kring. In de loop van de jaren evolueerde het repertoire grondig. Thans speelt de groep vooral nummers van o.a. Thelonious Monk, Charlie Parker, Dizzy Gillespie, Antonio Carlos Jobim, Horace Silver en Herbie Hancock.

Ondertussen is Boss Ross als tweede house combo een regelmatige gast in de Lokerse Jazzklub, o.a. bij de opening van het seizoen en tijdens de jaarlijkse Multimuzikale Weekends. Behalve bij academische zittingen, recepties en andere feestelijke gelegenheden speelde de groep tot 2013 een zondagaperitiefconcert tijdens het Lokerse stadsfestival PoliFonics, waarbij telkens een of meer professionele gasten worden uitgenodigd. Zo stonden o.a. de trompettisten Richard Rousselet, Marie-Anne Standaert, Nico Schepers en Rudy Reunes, de saxofonisten Dieter Limbourg, Dirk De Schoenmaker en Andy Declerck, gitarist Hans Van Oost en drummer Nico Manssens de afgelopen jaren met Boss Ross op het podium.

De originele bezetting van Boss Ross bestond uit Arnold De Schepper (bas), Raf Gees (gitaar) ,Danny Verleyen (saxen) en Guido Ros (keyboards en leider). Gitarist Raf Gees kwam in 2003 op tragische wijze om het leven bij een verkeersongeval. Sinds midden 2004 is hij vervangen door Jan Ghijselen. In de loop van de jaren werd het kwartet uitgebreid met een drummer. Die plaats werd oorspronkelijk ingenomen door Luc ‘Lusse’ De Roo, die spijtig genoeg in juni 2011 plots overleed. Hij werd eind 2011 vervangen door Arne De Schepper.
Boekingen: Contacteer ons hier