The N.O. Train Jazzband

Bezetting: Lajos Van Peteghem (trombone), Guido Ros (piano), Danny Verleyen (saxofoon en klarinet), Arnold De Schepper (bas) Bart Robbrecht (banjo), Koen Van Peteghem (drums) en Jan De Coninck(trompet)

 

 

De wortels van de New Orleans TRAIN Jazzband (ontstaan in 1974 en al enkele decennia het huisorkest van de Lokerse Jazzklub liggen in Dendermonde, waar de leider van de band,  trombonist Lajos Van  Peteghem, medestichter was van de Jeggpap New Orleans Jazzband en van  de Honky Tonk Jazzclub.
 

Muziek uit New Orleans  is de rode draad in het repertoire van de band. Swingnummers vervolledigen de setlist onder invloed van de Harlem Blues & Jazzband-trombonist Clyde Bernhardt, waarmee de TRAIN eind zeventiger en begin tachtiger jaren toerde en van de liefde voor de bigbandmuziek van enkele leden van de band.

Pianist Guido Ros was 50 jaar voorzitter van de Lokerse Jazzklub. Saxofonist/klarinettist Danny Verleyen dirigeert de Bigband Carpet Crooners uit Hamme-Zogge en bassist Arnold De Schepper leidt zijn eigen Arnold D.S. Band. Banjoïst en bassist Bart Robbrecht en drummer Koen Van Peteghem (zoon van) vullen de ritmesectie aan. Oostendenaar en trompettist J.P. Severens vervolledigt de frontline. Hij is leider van de DSB (Dixieland Street Band) uit Antwerpen en ook dirigent van de Melody Makers (harmonie uit Oostende). Verschillende bandleden dragen ook vocaal hun steentje bij.

Een optreden van de New Orleans TRAIN Jazzband verloopt volgens jazzkenner Willy De Fleurquin als een gezellige treinrit. De band start en de toeschouwers stappen op en denderen ritmisch mee, waarbij de wisselwerking tussen het orkest en de toehoorders en tussen de bandleden onderling tot de meest onverwachte situaties kan leiden.

De TRAIN was te gast op o.m. de jazzfestivals van Dendermonde, Gent, Namur, Breda, Eindhoven, Tilburg, Enkhuizen, Dunkerque (F), Brecon en Llangollen (Wales), Dresden (ex-DDR) en Nürnberg (D) en op de kroegentochten van Dendermonde, Gent, Haaltert, Roeselare, Mechelen, Lier, Ninove (met pianist Bill Sinclair uit New-Orleans). Er werd ook opgetreden in ontelbare jazz- en jeugdclubs in de lage landen. Tal van trouwers en bedrijven hebben de TRAIN op hun receptie en regelmatig zijn ze te horen op één of andere boottocht op de Schelde of ander water. De band genoot de eer ons land te vertegenwoordigen op Expo 98 in Lissabon (Portugal), op Expo 2000 in Hannover (D), Expo 2005 in Aichi (Japan) en in 2008 in Zaragoza (Spanje). Dat waren onvergetelijke momenten telkens voor een enthousiast publiek.

Het bestaan van de band houdt voor de leden een soort filosofie in waarbij samen gezellig traditionele jazzmuziek brengen veel belangrijker is dan het succes dat er mee kan worden bereikt.

Boekingen: Contacteer ons hier